Εσωτερικό

 

Το κατάστημα «ΦΟΥΡΑΝΤΖΗΣ» είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της πόλης του Κιλκίς που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο ανδρικών ενδυμάτων.

Είναι μια επιχείρηση με μακρά ιστορία που μετράει διάρκεια ζωής περίπου 100 χρόνια. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1914 από τον Παντελή Φουραντζή, παππού των σημερινών ιδιοκτητών, στο ίδιο ακριβώς σημείο που λειτουργεί έως και σήμερα.

Από το 1917 μέχρι το 1922 διακόπτεται η λειτουργία της επιχείρησης καθώς ο Παντελής Φουραντζής στρατεύεται στον πόλεμο της Μικράς Ασίας. Επιστρέφοντας αρχίζει να λειτουργεί ξανά το μαγαζί του ως ραφείο πλέον, αφού την περίοδο που ήταν στο στρατό μαθήτευσε στην τέχνη της ραπτικής, σε αντίστοιχη θέση του στρατεύματος, και ανέπτυξε τις δεξιότητές του.

 

Το 1950 εισέρχεται στην επιχείρηση ο Κωνσταντίνος Φουραντζής σε ηλικία 16 ετών και μαθητεύει δίπλα στον πατέρα του. Μετά τη στρατιωτική του θητεία αναλαμβάνει πλήρως την επιχείρηση του πατέρα του και συνεχίζει την παράδοση. Καθώς είναι ανήσυχο πνεύμα, αποφασίζει να διδαχθεί κάποια από τα μυστικά της ραπτικής και του κοψίματος των ρούχων, κάνοντας ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο στην Ιταλία

Στο Κιλκίς τις δεκαετίες του '60 υπήρχαν πολλοί στρατιωτικοί, οπότε και το ραφείο απέκτησε μια ιδιαίτερη ειδίκευση στο ράψιμο στρατιωτικών στολών για τους αξιωματικούς.

Τη δεκαετία του 1970, ο Κωνσταντίνος Φουραντζής βλέποντας τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για έτοιμο ρούχο, αντιλαμβάνεται την τάση της αγοράς και αρχίζει παράλληλα την εμπορία ετοίμων ενδυμάτων, κυρίως κοστουμιών.

Από το 1980 και μετά, το κατάστημα λειτουργεί, πλέον, μόνο ως κατάστημα εμπορίας ανδρικών ετοίμων ενδυμάτων. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε εταιρίες που αντιπροσωπεύουν επώνυμα ανδρικά ρούχα υψηλής ποιότητας.

Το 2000, χρονιά ορόσημο, το κατάστημα ανακαινίζεται ολοκληρωτικά και η επιχείρηση επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο χώρο των υποδημάτων.

Η τρίτη γενιά, Παντελής & Ελένη Φουραντζή, συνεχίζει την παράδοση διατηρώντας τις αξίες που ανέδειξαν την εταιρία “ΦΟΥΡΑΝΤΖΗΣ” ως συνώνυμο της ποιότητας και της πελατοκεντρικής κουλτούρας.

Σήμερα ατενίζουμε τις νέες προκλήσεις και συμμετέχουμε, πλέον, στα τεκταινόμενα του κυβερνοχώρου προσπαθώντας να έχουμε πάντα τον πελάτη μας στο κέντρο του κάδρου και προσφέροντας τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες είτε είστε δίπλα μας είτε χιλιόμετρα μακριά μας.

 

Product added to wishlist


Για την διασφάλιση καλύτερης
εμπειρίας πλοήγησης,
η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.