Χειμώνας, η εποχή του παλτό…

Χειμώνας, η εποχή του παλτό…

Στο άκουσμα της επερχόμενης κακοκαιρίας αρχίζει η αναζήτηση για το κατάλληλο πανωφόρι, που θα μας συνοδεύει ζεστά και άνετα σε κάθε μας χειμερινή εμφάνιση. Πόσα όμως γνωρίζουμε για τα είδη παλτό που κυκλοφορούν στην αγορά;

Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναφορά στα υφάσματα:

Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαλλί πρέπει να είναι πάντα επιθυμητή, όπως και η περιεκτικότητα σε όλες τις φυσικές ίνες, δηλαδή σε βαμβάκι, μετάξι ή λινό, γιατί θεωρούνται “φιλικές” προς το περιβάλλον και προς το ανθρώπινο σώμα.

Όμως και, η προσθήκη πολυεστέρα ή άλλων συνθετικών ινών στη μάλλινη σύνθεση, δεν πρέπει να σας αποτρέπει από την αγορά παλτό. Ο πολυεστέρας είναι πιο ισχυρός και πιο εύκαμπτος από τις φυσικές ίνες. Έτσι, ενώ το καλοκαίρι, κάθε ρούχο που τον περιέχει, θεωρείται βαρύ και ανθυγιεινό, το χειμώνα έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος.

Υπάρχει, λοιπόν, λόγος που είναι δύσκολο να βρείτε ποιοτικά παλτό σε χαμηλές τιμές που να μην έχουν σύνθεση τουλάχιστον 15% πολυεστέρα ή άλλες συνθετικές ίνες όπως νάιλον σε συνδυασμό πάντα με μαλλί ή κασμίρι.

Κατόπιν, σκεφτείτε πως ένα κοστούμι χρήζει της συνοδείας ενός παλτό με υψηλή περιεκτικότητα σε μαλλί. Όσο για το μήκος του;

Σας παραθέτουμε τέσσερεις (4) επιλογές που θα διευκολύνουν την αναζήτησή σας.

Pea Coat

Pea Coat

Το Pea Coat είναι ένα κλασικό παλτό για το κρύο, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1720, όταν ζέσταινε τις πλάτες των Ευρωπαίων ναυτικών στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπιζαν. Τρεις αιώνες αργότερα, το Pea Coat διατηρεί τις ιδιότητες σχεδίασης μικρού μήκους με σταυρωτό κούμπωμα, αλλά επαναπροσδιορίζεται με μια ελαφρύτερη σύνθεση υφάσματος, που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες ενός σύγχρονου άνδρα, ο οποίος είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί στην ανοικτή θάλασσα. Επιπλέον, το συναντάμε και με μονό κούμπωμα, γεγονός που το καθιστά πιο εύχρηστο.

Car Coat

Car Coat

Εάν το Pea Coat προήλθε από τη θάλασσα, το Car Coat ξεκίνησε τη ζωή του ως ένα ζεστό παλτό για τους οδηγούς, που σύντομα έγινε τόσο μοδάτο όσο και τα αυτοκίνητα. Η γενική σύγχρονη χρήση marketing του ονόματος Car Coat αναφέρεται σε ένα κοντό σακάκι κατάλληλο για μια δύσκολη μέρα εργασίας στο χιόνι, σε συνδυασμό με ζακέτα. Ταιριάζει, όμως απόλυτα και σε μια βραδινή έξοδο.

Walker Coat

Walker Coat

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Walker Coat (Παλτό του περιηγητή) είναι ουσιαστικά ένα σχετικά κοντό παλτό, που τελειώνει λίγο πάνω από το γόνατο για να διευκολύνει τους περιπάτους. Μπορεί να φορεθεί με ένα κοστούμι, ειδικά αν κάποιος μετακινείται για να εργαστεί στην πόλη και χρειάζεται ένα πρακτικό, αλλά ζεστό και μοδάτο παλτό, που δεν θα πιαστεί στην πόρτα του αυτοκινήτου ή του μετρό.

OverCoat

Overcoat

Ένα παραδοσιακό, μακρύ, με μήκος που εκτείνεται αρκετά κάτω από το γόνατο, παλτό είναι το καταλληλότερο για να φορεθεί με ένα κοστούμι ή να προβάλλει κομψότερα ένα σύνολο με πουλόβερ συνδυασμένο με ένα καλό τζιν και μπότες. Ένα κυρίως μάλλινο Overcoat με μονό στήθος, δηλαδή απλό μονό κούμπωμα, στο μήκος του γόνατος ή μακρύτερο, είναι μία καλή, value for money επιλογή, πριν επενδύσετε σε πιο περίπλοκα παλτό.

Ελένη Φ.

Product added to wishlist


Για την διασφάλιση καλύτερης
εμπειρίας πλοήγησης,
η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.