Η ώρα του ζιβάγκο έφτασε!

Οι περισσότεροι όταν ακούμε τη λέξη ζιβάγκο (zhivago) φέρνουμε στον νου μας την μορφή ενός γοητευτικού, μυστακοφόρου γιατρού, ονόματι Γιούρι Ζιβάγκο. Για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν τον Γιούρι Ζιβάγκο, να πούμε ότι ενσαρκώθηκε κινηματογραφικά την δεκαετία του ’60 από τον μοναδικό Ομάρ Σαρίφ, στην ταινία ‘Δόκτωρ Ζιβάγκο’.

Για να δώσουμε ωστόσο και μια εξήγηση, το ζιβάγκο ή turtleneck διαθέτει κλειστό και ανυψωμένο γιακά που τυλίγει το λαιμό γύρω-γύρω, καλύπτοντάς τον ή ακόμη μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ένα είδος μπλούζας ή πουλόβερ που φοριέται κυρίως το χειμώνα και έχει περισσότερο γιακά από τις συνηθισμένες μπλούζες.

Στην πραγματικότητα το ζιβάγκο, ειδικά το κλασικό, κατά βάσει μάλλινο και μονόχρωμο, είναι από τα ρούχα εκείνα που εάν τα υποστηρίζεις, θα έχουν πάντα μια θέση στην ντουλάπα σου.

Ανήκουν στην κατηγορία των βασικών ρούχων και μπορούν να φορεθούν κάθε χειμώνα, είναι πάντα στη μόδα και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις τάσεις.

Το ζιβάγκο έχει φορεθεί και φοριέται από πολλούς καλλιτέχνες αλλά και πολιτικούς.

Ο Steve McQueen στην ταινία Bullit έχει μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμα μας, αλλά και ο Daniel Greg στην αφίσα της ταινίας Spectre, ο Steve Jobs με το κλασικό και αγαπημένο ‘Dads Look (για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενο post), o πολυσχιδής κ. Andy Warhol, αλλά και ο δικός μας, Κωστής Μαραβέγιας.

Άντρες που φόρεσαν το ζιβάγκο και κατάφεραν να το συνδέσουν με την προσωπικότητά τους. Το ζιβάγκο αποπνέει μία σοφιστικέ αισθητική και προσδίδει δυναμικότητα σε αυτόν που το φοράει. Είναι ίσως το πιο άνετο ρούχο για να παραμείνεις ζεστός, αρκεί να το φοράς και να το συνδυάζεις με σύνεση. Δεν θέλει υπερβολές και πολλά αξεσουάρ, είναι ένα κομμάτι που αναδεικνύεται μέσα από την απλότητα του.

Product added to wishlist


Για την διασφάλιση καλύτερης
εμπειρίας πλοήγησης,
η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.